top of page

Voorzitter vraagt jongeren om na te denken over de club

Voorzitter Klaas Gerard Jumelet heeft de jongeren van de vereniging persoonlijk uitgenodigd en aangemoedigd om mee te denken over de toekomst van de zwemsport. Dat heeft hij gedaan in een brief, die de jongeren tijdens de pizzaparty op 10 november hebben ontvangen.


Op 24 november wordt een informatiebijeenkomst gehouden, waarbij iedereen welkom is die de vereniging en de zwemsport een warm hart toedraagt. De bijeenkomst vormt de aftrap van de eerste algemene conferentie van de vereniging, die naar verwachting in ieder geval een half jaar zal duren en uit meerdere sessies zal bestaan. De conferentie, die de veelzeggende naam 'Luisterend aan de badrand' heeft gekregen, zal gaan over de toekomst van de zwemsport in Harlingen, waarbij het unieke zijn van zwemvereniging De Vikings centraal staat.


In de brief roept de voorzitter de jongeren op om bij de informatiebijeenkomst en de sessies van de conferentie aanwezig te zijn en daar hun stem te laten horen. Hij wil dat de visie van de club niet alleen iets van de ouders, vrijwilligers en bestuurders is, maar dat juist de sporters zelf van zich laten horen.


Lees hieronder de brief:


Beste topzwemster of -zwemmer,


Volgens jullie coach zijn jullie ontzettend goed bezig. Bravo! Het is belangrijk om jullie successen te vieren, zoals tijdens de pizzaparty. Jullie voorzitter is trots. Blijf vooral zo doorgaan!


Voor mij is het belangrijk dat jullie vreugde, plezier beleven in de sport. Die vreugde is aanwezig tijdens de pizzaparty en wanneer jullie op het podium staan, maar ik hoop dat die vreugde ook aanwezig is tijdens de trainingen. Ik hoop ook dat jullie als topzwemsters en -zwemmers buiten het zwembad met elkaar afspreken om leuke dingen te doen, zodat er echte vriendschap tussen jullie bestaan.


We gaan als club de komende tijd met elkaar praten over hoe we de vreugde in de club kunnen behouden en vergroten. Hoe vieren we jullie successen? Hoe gaan we in het zwembad met elkaar om? Wat betekent het om De Vikings te zijn? Dat gesprek gaat lang duren: we beginnen deze maand en waarschijnlijk zijn we over een half jaar of langer pas klaar met praten. Soms kan dat slaapwekkend saai zijn, maar omdat het nu écht ergens over gaat, verwacht ik dat die gesprekken interessant zijn.


Als jongeren hebben jullie een belangrijke stem. Jullie hebben frisse ideeën voor de club en voor de zwemsport en weten wat andere jongeren aanspreekt. Jullie ouders/verzorgers zullen waarschijnlijk meepraten over de toekomst van onze club. Maar ik wil jullie ook graag horen! Daarom wil ik jou van harte uitnodigen voor de bijeenkomst op vrijdag 24 november 2023 om 20.00 uur in Hotel Anna Casparii. Kom met je ouders, kom met elkaar of kom met vrienden!


Hopelijk tot dan!


Verbonden in de vreugde van de sport,


Klaas Gerard Jumelet

Voorzitter van de vereniging

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page