top of page

Beeldmateriaal
 

Officiële website van de Vereniging
 

Amateurfoto's en -video's

Tijdens wedstrijden en competities, trainingen andere activiteiten van de Vereniging, alsook tijdens activiteiten van een andere organisatie of de Koninklijke Nederlandse Zwembond, is het voor aanwezigen in principe toegestaan foto- en videomateriaal te maken, ook als daarop andere personen herkenbaar in beeld zijn. Dit beeldmateriaal mag tevens gepubliceerd worden. Heimelijk fotograferen of filmen is niet toegestaan.

Voor het gebruik van beeldmateriaal voor promotiedoeleinden, gelden de regels omtrent auteurs- en portretrecht. Omdat bij amateurfoto's en -video's niet altijd achterhaald kan worden wie het auteurs- en portretrecht bezit, publiceert de Vereniging in principe geen dergelijke foto's en video's op deze website.

Professionele foto's en video's

De Vereniging maakt gebruik van beeldmateriaal op deze website en op haar sociale media. Vanwege de kwaliteit en het auteurs- en portretrecht kiest de Vereniging ervoor te werken met professionele foto's en video's. Daarvoor doet de Vereniging beroep op een kleine ploeg van vaste fotografen.

Naast eigen gemaakte foto's en video's wordt tevens beeldmateriaal gedeeld van de Koninklijke Nederlandse Zwembond, wanneer de Vereniging een redelijk belang daarbij heeft.

Delen van verenigingsbeelden

Het is toegestaan om foto- en videomateriaal van de Vereniging te delen op websites, blogs, sociale media, etc. Indien op deze website of de sociale media van de Vereniging de naam van de foto- of videograaf is vermeld, dient deze bij het delen ook vermeld te worden. Indien een andere bron vermeld is, dient die eveneens vermeld te worden bij het delen.

Foto- en videomateriaal van de Vereniging mag niet gedeeld worden met promotionele of zakelijke doeleinden, zonder voorafgaande toestemming van het Verenigingsbestuur.

Bezwaar maken tegen beeldmateriaal

Indien je herkenbaar bent op een foto of een video die door de Vereniging gepubliceerd is op deze website of sociale media, kun je de Vereniging verzoeken het beeldmateriaal te verwijderen. De Vereniging neemt binnen twee weken de beslissing om je verzoek al dan niet te respecteren. Daarbij weegt de Vereniging je privacybelang af tegen het recht van vrijheid op meningsuiting van de Vereniging.

Verantwoordelijk
voor deze website

bottom of page