top of page

Academie
 

De eerste kennismaking
met wedstrijdzwemmen

 

Missie van de academie

De Academie is opgericht om kinderen vertrouwd te maken met het water en de zwemsport en draagt bij aan de zwemveiligheid in de regio. In de Academie leren jonge kinderen de verschillende zwemslagen als vervolg op het zwemdiploma.

Kinderen die het B-diploma of een vergelijkbaar certificaat hebben behaald, zijn welkom om de zwemvaardigheden verder te ontwikkelen in de Academie. Kinderen die het B-diploma niet behaald hebben, kunnen bij voldoende zwemvaardigheden door een coach getoetst worden.

Kunnen de zwembandjes nog niet af? Kijk dan naar het aanbod van Optisport voor de zwemlessen in zwembad 'T Derde Haad.

Trainingen en competities

De Academie traint twee keer per week (maandag en woensdag). Nieuwe kinderen beginnen in de instroomgroep met één training per week en nemen (nog) niet deel aan competities. De begeleiders binnen de Academie hebben de beste vaardigheden en expertise om jonge kinderen op een leuke manier kennis te laten met de zwemsport.

Kinderen kunnen doorstromen naar de midden- en uitstroomgroep van de Academie, waar ze de reeds aangeleerde vaardigheden en technieken verder ontwikkelen. Binnen de midden- en uitstroomgroep worden competities georganiseerd. Uiteindelijk kunnen zij doorstromen naar de miniorenploeg, waar oudere kinderen (ca. 10 jaar) worden klaargestroomd voor het wedstrijdzwemmen en aan competities deelnemen.

Actualiteit

Impressie van de Academie

Bestuur van de Academie

bottom of page