top of page

Wytse Broekstra naar EYOF Maribor

Vier Nederlandse zwemsters en vier zwemmers doen van 23 tot en met 27 juli met Talent TeamNL mee aan het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in het Sloveense Maribor. Zij maken deel uit van de beste Nederlandse zomersporters in de leeftijdsklasse 14-18 jaar die in tien verschillende sporttakken in Maribor in actie komen. Onder hen is Vikingszwemmer Wytse Broekstra.

Wytse Broekstra (staand, tweede van rechts) met de Nederlandse delegatie.


Om in de toekomst te presteren leggen de Nederlandse talenten een lange weg af. Een reis die hen met vallen en opstaan vormt tot topsporter. Een hoogtepunt tijdens die reis is het Europees Jeugd Olympisch Festival – kortweg EYOF. Hier krijgen ze de kans om te leren presteren. Als individu, maar ook als team. Op een evenement met meer takken van sport en met olympische ‘wetten’.


Naast onze Wytse bestaat de EYOF-zwemploeg 2023 van de KNZB uit Bram Loots, Nikodim Markovic, Giovanni Phillipson, Rosalie Reef, Frouke Ludwig, Jinth Engelse en Nina Zusterzeel. De begeleiding bestaat uit Job van Duijnhoven (hoofdcoach) en Henri Koek (coach).


Het volledige programma is bekendgemaakt op de website van de KNZB.


Wytse Broekstra (l) met de Nederlandse delegatie.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page