top of page

Geslaagde masterswedstrijd in Kampen

Afgelopen zaterdag kwamen er twee Vikingszwemmers in actie tijdens de eerste masterswedstrijd van het nieuwe seizoen. Pier van Sluis en Myrthe Offenga kwamen in actie in het mooie Kampen.

Pier mocht het spits afbijten met de 200m vrije slag! In een hele mooie vlakke race liet Pier zien dat hij over voldoende inhoud beschikt. Na een zomer vol openwaterzwemmen zat het conditioneel wel goed. De overgang van het buitenwater naar wedstrijdbad was wel weer even schakelen, gaf hij zelf aan. De frequentie miste nog wat, maar het voelde lekker!


De tweede race van Pier was de 50m schoolslag. Ook hier vertrok hij voortvarend van het blok. De frequentie lag aanzienlijk hoger en dit resulteerde in een mooie derde plaats in zijn leeftijdsklasse.


De 50m vrij was voor hem de laatste afstand. Hier wilde hij nog een keer op knallen. He saved the best for last: een prachtige 0.36 kwam er op de klokken, waarmee hij wederom derde werd in zijn klasse.


Myrthe was voor het eerst op pad als master en heeft er enorm van genoten. De sfeer zat er goed in. De eerste afstand was de 100 meter rugcrawl. Ondanks het beperkte aantal trainingsuren in de afgelopen weken, kwam er toch een mooie 1.09 op de klokken, wat een eerste plek bij de dames opleverde. De 50 meter vrije slag leverde een seizoens-PR op en tevens een verbetering van het Friese record voor 20-25 jarigen en hiermee tevens all-in-kampioen, zowel van de mannen als vrouwen.


Als afsluiter stond de 100 meter wisselslag nog op het programma, waarbij er ook een mooie 1.10 op de klokken kwam; heel dicht bij het PR van vorig seizoen!


Pier en Myrthe kijken terug op een fantastische zwemdag en hebben beiden enorm genoten. Gemotiveerd kijken ze terug op het afgelopen weekend. De volgende masterscompetitie staat gepland op 28 oktober in Emmeloord.

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorzitter start met reorganisatie

Voorzitter Klaas Gerard Jumelet heeft met een brief aan alle leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers de reorganisatie van de vereniging opgestart. Daarnaast is een aantal maatregelen aangekondigd, w

Comments


bottom of page