top of page

Feestelijke afsluiting zwemseizoen 2022-2023

Bijgewerkt op: 26 jul. 2023

Op zaterdag 15 juli heeft de vereniging het seizoen 2022-2023 feestelijk afgesloten bij herberg Oer 't Hout in Grou, aangeboden door herbergeigenaar Egbert de Boer. Hiermee werd een « buitengewoon goed zwemseizoen » afgesloten, zoals de voorzitter het verwoordde.

In een korte toespraak roemde de voorzitter de mijlpalen van afgelopen seizoen, zoals de promotie naar de A-klasse van de KNZB, de succesvolle vriendjes-en-vriendinnetjesdag, de vele podiumplaatsen en medailleregens tijdens de landelijke kampioenschappen, de schoolzwemkampioenschappen en de plaatsing van Wytse Broekstra voor het European Youth Olympic Festival (EYOF), een groot sportevenement van de Europese Olympische Comités voor jonge atleten. Ook noemde hij de komst van Kim Bos en Arjen Schram, die recent tot coach benoemd zijn.


« We gaan verder dan het onmogelijke »


Het afgelopen seizoen heeft aangetoond dat de club mogelijk maakt wat onmogelijk lijkt. « We gaan verder dan het onmogelijke », zei de voorzitter in zijn toespraak. De zwemsport wordt steeds populairder en door een aantal toppers binnen de vereniging voelen steeds meer jongeren zich geroepen tot wedstrijdzwemmen.


« We beoefenen hier echt topsport »


De voorzitter durfde ook vooruit te kijken naar de komende jaren en lichtte toe waarmee de club zich volgens hem onderscheidt van andere zwemverenigingen in de buurt. Waar andere clubs zich bezighouden met recreatief zwemmen, ligt de focus bij zwemvereniging De Vikings op de top. « We beoefenen hier echt topsport » aldus de voorzitter.


Door de jongeren en kinderen werd er gezwommen, gekanood en gesupt. Na de toespraak van de voorzitter was het tijd voor de barbecue, die geheel door herberg Oer 't Hout verzorgd werd.


Foto's door Jedidja Hiemstra.

177 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page