top of page

In memoriam: Gerrit van der Ploeg

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023

Op woensdag 19 juli 2023 is bestuurder Gerrit van der Ploeg op 68-jarige leeftijd overleden.

Gerrit van der Ploeg (1955) was zeer betrokken bij de mastersploeg en het openwaterzwemmen. In het bijzonder lag de Caspar de Robles Zeezwemtocht hem na aan het hart. Gerrit was de man die je moest hebben voor praktische zaken. Wanneer er een nieuw podium gemaakt moest worden, stond hij al met een boormachine in zijn hand.


In 2007 werd Gerrit benoemd tot lid van het verenigingsbestuur. Hij nam de coördinatie van de mastersploeg op zich en liet zien dat hij bestuurlijk ook zijn handen uit de mouwen kon steken. Als aan de bestuurstafel strategieën werden besproken om sponsoren te werven, had Gerrit de eerste ondernemers al aan de lijn. Vijf keer kon hij rekenen op een herbenoeming en al snel was hij de nestor van het verenigingsbestuur.


De laatste twee jaren kreeg Gerrit steeds meer problemen met zijn gezondheid. Hij klaagde niet, maar baalde er van dat hij steeds minder meters in het water kon maken. Ondanks zijn gezondheidsproblemen, bleef hij zich lang en onvermoeibaar inzetten voor de vereniging. Vanaf een zeker moment lukte het hem niet meer de vergaderingen van het verenigingsbestuur bij te wonen en werd de coördinatie van de mastersploeg door iemand anders waargenomen.


In januari 2023 informeerde hij het verenigingsbestuur over de ernst van zijn gezondheidssituatie en liet hij weten dat genezing niet meer mogelijk was. De afgelopen maanden heeft Gerrit veel waardevolle tijd besteed met zijn naasten. Voorbereid op het onvermijdelijke, is hij op 19 juli overleden.


De voorzitter van de vereniging en de leden van het verenigingsbestuur wensen zijn naasten veel sterkte met dit verlies.

186 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page